ד״ר מאיר כהן יו״ר ארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל – מומלץ להשתמש בקרם הגנה.
ד"ר טאובר ממהר להרגיע גם הוא וטוען: "לא משנה מה יגידו, אין שום מחקר שמראה שמסנני קרינה מזיקים או מסוכנים, וודאי לא בהקשר למסננים של חברות מוכרות שעוברות בדיקות ופועלות בהתאם לתקנים".
באגודה למלחמה בסרטן אומרים בתגובה למחקר שהציג ד"ר שחר, כי "למחקר נקודתי אין משמעות קלינית. מזה שנים רבות עוקבת האגודה למלחמה בסרטן אחר המחקרים המדעיים מהעולם בנושא שימוש במסנני קרינה. כאמור, אין עדויות מדעיות לכך שקרם הגנה גורם לסרטן, אלא ששימוש במסנני קרינה מפחית סיכון לחלות בסרטן העור".
גם ד"ר מאיר כהן, יו"ר ארגון המנתחים הפלסטיים אסתטיים בישראל, נחרץ בדעתו לגבי העניין: "מדי כמה שנים אני נתקל בטענות מצד תומכים באי שימוש במסנני קרינה או שמועה שהכימיקלים בקרם עלולים לגרום לסרטן. בפועל, החומרים הפעילים במסנני קרינה הנמכרים בישראל מפוקחים על ידי משרד הבריאות וה-FDA, אשר קבע כי הם בטוחים ויעילים. בכל שנותיי כרופא, מעולם לא נתקלתי באדם עם סרטן העור כתוצאה מקרם הגנה. לעומת זאת, פגשתי אלפי מטופלות ומטופלים עם מלנומה, סרטן, כתמים וקמטים שנוצרו מחשיפה לא זהירה לשמש. גם כמתנדב לשעבר באגודה למלחמה בסרטן וגם כמנתח פלסטי, אני יכול לומר באחריות – קרם הגנה אינו קשור לשיעורים גבוהים יותר של כל סוגי הסרטן ואין כל סיבה להימנע ממסנני קרינה, בנוסף לשימוש בשאר אמצעי ההגנה מהשמש, על מנת להפחית סיכון לאחד מסוגי הסרטן המסוכנים ביותר".
באגודה למלחמה בסרטן שבים ומציינים כי מחקרים שונים שנעשו בתחום הוכיחו כי שימוש שגרתי בקרם הגנה מהשמש מפחית את שיעור התחלואה בסרטן העור מסוג מלנומה. במקביל לשימוש במקדמים, אומרת ד"ר לנדאו כי "גם בעת שימוש בתכשיר ההגנה, יש להימנע ככל האפשר מחשיפה לשמש".